8 tarinankerrontakirjaa, jotka kannattaa lukea

By January 22, 2015Kirja-arvio

CameraEyePhotography CC BY 20

Kuva: CameraEyePhotography Creative Commons lisenssi CC BY 2.0

Maailmalla on julkaistu pilvin pimein tarinankerrontakirjoja. Osa loistavia, osa laimeita. Koostimme kahdeksan kelpo niteen listan, josta jatkaa, kun olet laskenut Storytelling työkaluna -kirjan käsistäsi.

 

1.Jonathan Gottchall: The Storytelling Animal – How Stories Make Us Human
Ihminen on koukussa tarinoihin. Voiko tiede selittää miksi? Tartu tähän kirjaan, jos olet kiinnostunut ymmärtämään tarinoiden voimaa tieteen näkökulmasta. Gotchall ammentaa erityisesti neurotieteistä, psykologiasta ja evoluutiobiologiasta.

2. Juhana Torkki: Tarinanvalta – kertomus luolamiehen paluusta
Tarinat politiikassa ja mediassa. Valottaa kuinka tarina on vallan väline meidän tarinoille persojen ihmisten maailmassa. Lue, jos haluat ymmärtää tarinan ja vallan suhdetta paremmin

3. Jonah Sachs: Winning the Storywars
Myytit, markkinointi, viestintä ja brändi. Ihmiset janoavat selityksiä ja etsivät merkitystä myyteistä. Oivalluttaa viihdyttävästi miten markkinointia voi tarinallistaa olemalla aito ja autenttinen. Ainoa keino voittaa tarinoiden sodassa!

4.Stephen Denning: Leaders’s guide to Storytelling –Mastering the Art and Discipline of Business Narrative
Bisnestarinankerronnan guru kertoo kuinka tarinoilla johdetaan ja antaa konkreettisia malleja siihen kuinka edistät muutosta, hitsaat ihmisiä yhteen tai luot yhteistä visiota tulevaisuudesta.

5.Anne Kalliomäki: Tarinallistaminen – Palvelukokemuksen punainen lanka
Etenkin elämyspalveluissa hyvä asiakaskokemus on välttämätön. Erinomainen syntyy tarinallistamisen keinoin. Kalliomäki esittelee tarinallistamisen filosofian ja siihen kehittämänsä menetelmät ja työkalut. Tarinassa pitää olla ripaus fiktion taianomaisuutta.

6. Kendal Haven: Storyproof – The Science Behind Startling Power of Story
Kattava kuvaus siitä miksi tarinat vaikuttavat ihmiseen. Haven on kahlannut läpi satoja ja taas satoja tieteellisiä tutkimuksia ja tiivistää sieltä vakuuttavat perustelut joihin perustaen hän valottaa syitä tarinoiden vaikutusmekanismien takana.

7. Karen Diez & Lori Silverman: Business Storytelling For Dummies
Todella perusteellinen käsikirja bisnestarinankerrontaan. Kirjoittajat uskovat vahvasti, että henkilökohtainen, autenttinen ja oikeaoppinen tarina puree parhaiten myös bisneksessä. Kaikki ei ole tarinaa. Tarinan täytyy herättää tunteita ja puhutella aisteja.

8. Robert McKee: Story – Style, Structure, Substance, and the Principles of Screenwriting
Jykevä Hollywood klassikko, jossa käsitellään tarinanrakennetta ja periaatteita käsikirjoittamisen näkökulmasta. Erinomainen tietopaketti tarinoiden sorvaajille.

Leave a Reply